Loading...

Kinderspreekuur / Orthoptie

Kinderspreekuur / Orthoptie

Kinderspreekuur

Oogartsenpraktijk Delfland heeft een speciaal kinderspreekuur voor kinderen van 0 tot ongeveer 14 jaar, waarbij de kinderen zowel door de oogarts als de orthoptiste gezien worden.

De kinderen krijgen een volledig orthoptisch onderzoek inclusief refractiebepaling met behulp van oogdruppels (cyclogyl of atropine). Omdat deze druppels bij kinderen lang moeten inwerken, duurt een bezoek met druppels ongeveer 1,5 uur.

Na het orthoptisch onderzoek zal er ook een oogheelkundig onderzoek door de oogarts plaatsvinden. Het onderzoek door de oogarts vindt soms plaats tijdens een vervolgafspraak.

Het kinderspreekuur vindt plaats op maandag tot en met vrijdag van 8:00-12.30 en van 13.30-17:00 uur.

Een verwijsbrief van de huisarts / jeugdarts is altijd nodig. De huisarts krijgt de uitslag van het onderzoek opgestuurd.

Vermeld bij het maken van een afspraak wat de aard van de klacht is of de reden van verwijzing. Afsprakenbalie: 015-2126959

World Orthoptic Day

De eerste maandag in juni is ‘World Orthoptic Day’. Deze dag heeft als doel het beroep orthoptist onder de aandacht te brengen.

De orthoptist is een paramedicus, werkzaam binnen het vakgebied van de oogheelkunde. Naast oogartsen, optometristen en opticiens nemen orthoptisten een eigen, zelfstandige plaats in binnen een specifiek deel van de oogzorg.

De orthoptist onderzoekt het gezichtsvermogen, de samenwerking tussen beide ogen en de oogmotoriek. De orthoptist spoort afwijkingen en de gevolgen daarvan op, zoals scheelzien al of niet gepaard met dubbelzien en het luie oog.

Wilt u meer weten over het beroep van orthoptist kijk dan op https://www.orthoptie.nl/